Kotlíkový guláš se v České republice těší velké oblibě. Především jeho příprava znamená setkání se s přáteli jak v letních, tak podzimních či zimních časech, kdy čas strávený vařením guláše, znamená do jisté míry společenskou událost s přáteli, kamarády či rodinou. Kotlíkový guláš se skládá z masa a zeleniny vařených v kotlíku nebo hrnci. Obvykle se připravuje z hovězího nebo vepřového masa, cibule, papriky a kořenové zeleniny. Je to jednoduché a poctivé jídlo, které se často podává u táboráku. Jako přílohu můžete použít chléb či knedlík.
DOMÁCÍ HOVĚZÍ KOTLÍKOVÝ GULÁŠ Z OHNIŠŤE STEEL DECOR

SUROVINY:
4 porce
- hovězí maso - kližka 600g
 - sůl, pepř
 - cibule - 500g
 - malý rajský protlak
 - paprika kápie 1ks - nákrájené na pásky
 - česnek - 4 stroužky
 - chléb - 1 krajíc nakrájený na kostičky
 - vepřové sádlo
 - červená paprika - mletá
 - 1 čerstvá chilli paprika - pokud chcete pikantní variantu
POSTUP: 
Na GRILOVACÍM OHNIŠTI STEEL DECOR nebo na klasickém ohništi STEEL DECOR 500 s DRŽÁKEM KOTLÍKU roztopíme v kotlíku nebo hrnci vepřové sádlo a orestujeme cibulku. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a zprudka osmahneme. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, mletou papriku.

Přidáme vlažnou vodu, aby bylo veškeré maso pod hladinou a vaříme. Jakmile dosáhneme varu, přidáme pro zahuštění krajíc chleba nakrájený na kostičky. Guláš vaříme dokud se maso nezačne hezky rozpadat. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme česnek a nakrájené pásky papriky. Pokud chceme pikantní verzi, přidáme nakrájenou čerstvou chilli papričku.

TIP:
Během vaření dochází k odpařování vody, proto dolévejte teplou vodu, aby jste guláš zbytečně neochlazovali a tím neprodlužovali dobu vaření.
